Новий хіт сезону — всенародне опитування (експрес хайп-квест) Більше питань – менше відповідей

Новий хіт сезону — всенародне опитування (експрес хайп-квест) Більше питань – менше відповідей

13 жовтня 2020 року Президент України Володимир Зеленський анонсував проведення у день місцевих виборів (25 жовтня) «всенародного опитування».

 

Мета: «почути своїх громадян і зрозуміти первинні потреби суспільства».

 

Мотив: «щоб на рівні всієї держави можна було засвідчити суспільну думку без її корегування різними ангажованими «експертами» та політиками з понад 20-річним стажем маніпуляції народними очікуваннями».

 

Українцям запропонують відповісти на п’ять (5) запитань.

 

Відповідне повідомлення розміщене на офіційному сайті Президента України. Зміст запитань на разі не розголошується.

Давайте-но спробуємо розібратися детальніше. Із цитатника Президента :

 

  • Однією з неприємних і недемократичних особливостей політичного життя в Україні протягом кількох десятиліть була відокремленість змісту політики від очікувань громадян держави. «Держава окремо, суспільство окремо».

 

  • Повертаємося до анонсованих у 2019 році ключових пріоритетів, що мали на меті суттєво переформатувати принципи політичного устрою, дати більше можливостей саме суспільству вирішувати, як розвиватися державі.

 

  • Запропоноване загальнонаціональне опитування надасть можливість кожному громадянину висловитися про те, що справді важливо для суспільства.

 

  • Дане опитування (на відміну від всенародного референдуму), не матиме прямих юридичних наслідків.

 

  • Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ, а не виключно ті, хто має достатньо медійного впливу та грошей, щоб маніпулювати у своїх особистих інтересах враженням про суспільну думку.

 

Головна інтрига наразі – це власне перелік питань даного «експрес-квесту», які будуть винесені на опитування.

 

У офіційному повідомленні, зокрема, зазначено, що будуть «поставлені ті запитання, які ніхто й ніколи не хотів ставити напряму своїм співгромадянам у нашій країні».

 

Країна завмерла. Всі заінтриговані.

Вчора, Президент Зеленський оприлюднив відеозвернення, у якому закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п’ять «важливих для кожного запитань».

 

Очевидно з метою наблизитися до серця кожного українця, Президент вдався до незвичної як для статусу глави держави форми звернення до народу, перейшовши з респектабельної площини «ви» на спрощену форму «ти».

 

Ми всі «нетерпляче» і з певним острахом чекаємо на можливі нові анонси (експромти) від президента та його Офісу, однак зберігаємо спокій і здоровий глузд та надалі «моніторимо» подальший розвиток подій.

 

І пам’ятаємо:

“Політика – це мистецтво створювати факти, жартома підпорядковувати собі події та людей, зиск – її (політики) мета, інтрига – засіб. Зашкодити політиці може лише порядність…

Інтрига рано чи пізно губить того, хто її розпочав” . (Бомарше)

 

Автор: Наталія Іскова, 14.10.2020

Last Updated on 23.10.2021 by iskova

Добавить комментарий

error: @ Copyright iskova.news