13 июля 2022 г. Украина разорвала дипломатические отношения с Северной Кореей

Украина разорвала дипломатические отношения с Северной Кореей после. того, как КНДР признала так называемую «независимость» ДНР и ЛНР

Украина разорвала дипломатические отношения с Северной Кореей

    

Заявление  о разрыве дипотношений с КНДР обнародовано на официальном сайте МИД Украины: 

Заява МЗС України щодо розриву дипломатичних відносин із Корейською Народною Демократичною Республікою
Опубліковано 13 липня 2022 року о 19:24

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує рішення Корейської Народної Демократичної Республіки визнати так звану «незалежність» тимчасово окупованих Російською Федерацією територій в Донецькій та Луганській областях України. 

Розглядаємо це рішення як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяна, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Визнання північнокорейським режимом «суб’єктності» російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України.

У відповідь на такий недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з Корейською Народною Демократичною Республікою. Політичні та економічні контакти із КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції.

«Звернення Росії до КНДР про підтримку в легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність Москви, ніж Пхеньяна. В Росії більше не залишилося союзників у світі, окрім країн, які залежать від неї фінансово і політично, а рівень ізоляції РФ скоро досягне рівня ізоляції КНДР. Україна і надалі максимально жорстко реагуватиме на зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність», – наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

В заявлении МИД Украины сообщается, что решение о признании КНДР так называемой «независимости» Донецкой и Луганской областей, оккупированных Россией, резко осуждаются официальным Киевом.

В заявлении отмечено, что посягательство Пхеньяна на суверенитет и территориальную целостность Украины является грубым нарушением устава ООН и основных норм и принципов международного права.

МИД Украины заявляет, что дипломатические отношения с Северной Кореей были прерваны в ответ на недружественный акт.

Президент Украины Владимир Зеленский в своем Telegram-аккаунте отметил, что Украина «будет очень резко реагировать на решение Северной Кореи на всех уровнях».

Источники: по материалам МИД Украины, международного агентства “Анадолу“, 13.07.2022

Last Updated on 14.07.2022 by iskova

Добавить комментарий